میدانید که اساسی ترین عاملی که میتواند در دود گوگرد دادن توت و میوه هایی همچون آلو و زردآلو و آلبالو و هلو و ....نقش حیاتی ایفا نماید ایجاد فضایی در خلا مطلق است. این فضا میتواند از یک مکعب مستطیل با پلاستیک ضخیم ایجاد گردد یا یک قابلمه بزرگ و یا یونیلیت یخدان و یا بشکه و یا اتاقکی ساخته شده از مصالح ساختمانی باشد. در اینجا روش کار توضیح داده خواهد شد:
1 - میوه های مورد نظر را در ظروف و یا در طبق و یا هر وسیله دیگری که میوه ها روی هم قرار نگیرند میریزیم. به نحوی که دود به راحتی میوه ها را تحت تاثیر خود بتواند قرار دهد.
2 - داخل یک ظرف فلزی مقداری گوگرد ریخته در خارج فضای موجود آنرا آتش زده و وقتی که همه اضلاع گوگردها آتش گرفتند آنرا داخل فضای میوه ها قرار میدهیم.
3 - حال وقت مهم کار فرا میرسد بایستی ترتیبی داده شود که حتی کوچکترین درزی به بیرون باقی نمانده باشد. میدانید که گوگرد تنها عنصری است که احتیاجی در سوختن به اکسیژن ندارد و خود با سوختن ایجاد اکسیژن میکند. شعله گوگرد بسیار بسیار زیبا و رنگ آبی براقی دارد.
4 - معمولا میشود در چند بار انجام دادن دودگوگرد زمان مناسب کوره موجود را بدست آورد. اگر میوه ها شل و کم حجم باشند زمان مختصرتری میبرد تا میوه های ضخیم و پرحجم و کال تر.
5 - بعد زمان حدس زده شده برای دودآلود شدن میوه ها درب فضای خلا گونه را باز و میوه های دودی را بنا به وضعیت آبدار بودن شون در فضای آزاد و آفتاب قرار میدهیم. آفتاب مستقیم میتواند میوه های موجود را کمی کدر نماید. اگر خشکبار شفاف و طلایی مورد نظرمان است بایستی میوه ها را در فضای سایه خشک نماییم.
6 - حقیر در آپارتمان کوچک یونیلیت یخچالی را انتخاب و با اینکه فضای کمی دارد در سه ردیف در ارتفاع میوه ها را چیده و با انتخاب قوطی کنسرو ماهی جهت آتشدان خیلی از خشکبارها را تهیه کرده ام.
خیلی ممنون از توضیح تون خوب بود
خیلی عالی بود یاد قدیم افتادم که توی روستا پدر بزرگم برای خشک کردن زردآلو از این روش استفاده می کرد ، یادش بخیر
سلام، یه سوال، آیا دودش برای انسان ضرر نداره؟؟
بسیار سپاسگزارم از توضیحات کاربردی تون
سلام سپاسگزار ولی حیف که عکسهایتان باز نمیشوند.
سلام و تشکر از ایده های خوبتون
متاسفانه تصاویر منقضی شدن حیف
درود
روش بسیار خوب ، ساده و نو آورانه ای بود
سپاس فراوان.