گفته ها و نوشته ها

زندگی نوعی مشق شب است که جامعه معلمش بوده و مشق ها را بازدید کرده نمره کمیده یا خط می زنه و یا پاره اش میکنه......

گفته ها و نوشته ها

زندگی نوعی مشق شب است که جامعه معلمش بوده و مشق ها را بازدید کرده نمره کمیده یا خط می زنه و یا پاره اش میکنه......

شکوفه درخت ازگیل در شاهرود

شکوفه درخت ازگیل در شاهرود

 

در منزل حاج آقا موسوی در شهر شاهرود درخت ازگیلی کاشته و پرورش پیدا کرده که شکوفه های این درخت از اواخر آبان ماه در آمده و تا اوئل زمستان ادامه داشته و میوه های از شکوفه در آمده بایستی سرمای سخت ۱۵ درجه زیر صفر شهر را تحمل و لا جرم ۸۰ درصد میوه ها را سرما می زند و بقیه که جان سالم بدر برده اند در اوائل مرداد ماه رسیده و میوه ای خوش طعم و دلپذیر دارند.

 

imag3475.jpg

 

 

imag3476.jpg

 

 

پرورش درخت ازگیل در شاهرود


 

هر چند پرورش درخت ازگیل در مناطق شمالی کشور فراهم است ولی در کمال تعجب در شاهرود درخت تنومند ازگیلی در منزل حاج آقا موسوی در خیابان نواب رشد کرده که چندین سال است که به ثمر نشسته و میوه فراوانی نیز می دهد. از تعجب روزگار دیگر اینکه درخت به جای بهار در زمستان گل داده و به همین علت بسیاری از شکوفه هایش را سرمای سخت شاهرود از بین می برد.

  حال بی مناسبت نیست تا که اطلاعاتی چند در مورد این درخت تقدیم گردد:

 ازگیل در مکانی سایه روشن در جنگل های آفتابگیر رشد می کند و خاک مرطوب، سبک و شنی با خاک برگ یا خاک سنگین رسی و به خوبی زهکشی شده را می پسندد.
 

کاشت
بذرهای ازگیل بسیار سفت و محکم و نفوذ ناپذیرند به همین خاطر بعید است در همان سال اول تا پیش از گذراندن دو زمستان جوانه بزنند.
برای کشت تجاری آن معمولا بذرها را برای مدت کوتاهی در اسید سولفوریک می خوابانند تا پوسته بذر باز شود البته این کار بایستی با دقت زیاد انجام شود وگرنه بذر آسیب می بیند. باغداران خانگی می توانند به جای اسید، بذرها را به مدت 2 ساعت در آب گرم بگذارند و سپس به مدت 3 تا12 ماه در محلی سرد با دمای 10 تا 35 درجه سانتی گراد نگه دارند.
همچنین ازگیل را می توان به درخت گلابی پیوند زد.
ازگیل در تمام جنگلهای شمال ایران ارسباران تا گلی داغ و چناران از بجنورد و در تمام ارتفاعات سواحل دریا تا ارتفاعات بالای جنگل انتشار دارد. در دامنه های جنوبی البرز در دره کرج و مناطق استپی نیز دیده می شود.
در مناطق خشک برای تکثیر ازگیل از پیوند آن روی پایه زالزالک یا ولیک استفاده می شود. گاهی نیز در خاکهای غنی و قوی می توان ازگیل را روی پایه گلابی پیوند زد (البته بندرت ) و در زمینهایی که خاک زیرین آن مرطوب است، روی پایه به پیوند می زنند. نوع پیوند شکمی است که در تابستان انجام می شود.

   بلندی درختچه های ازگیل به 5متر هم می رسد. برگ های پهنی به رنگ سبز تیره، بیضی شکل به طول 10تا 20 سانتی متر و به پهنای 5 تا 10 سانتی متر دارد. برگ ها پیش از خزان شدن به رنگ قرمز درمی آیند. گل های سفید پنج گلبرگی آن در بهار شکوفه می دهند. گل های ازگیل هرمافرودیت هستند یعنی هم دارای اندام های نر و هم اندام های تولید مثلی ماده اند و توسط زنبورها گرده افشانی می شوند. گیاه ازگیل خودبارور است.
 

نظرات 1 + ارسال نظر
زهره شنبه 10 آبان‌ماه سال 1399 ساعت 02:38 ب.ظ

درخت ازگیل حیاط من هم الان یعنی آبانماه گل داده

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد